Víkendový souhrn: Góly Sejka, Fily či premiéra Krále

13.02.2024 13:00

Během uplynulého víkendu se rozběhla jarní část české FORTUNA:LIGY. Úvodní kolo se povedlo především Danielu Filovi, Filipu Horskému či debutantovi Tomáši Královi. V pátek večer se zase dařilo Václavu Sejkovi v Nizozemsku.

Václav Sejk

Sejk se poprvé trefil v týmu Rody, která bojuje o postup mezi nizozemskou elitu. I díky jeho trefě, která byla vítězná, jeho tým zvítězil na domácí půdě 4:1 s týmem Dordrechtu.

Filip Horský

Liberecký útočník se premiérově trefil v domácí FORTUNA:LIZE. Slovan Liberec doma porazil Sigmu Olomouc 2:0. Filip následně pro náš web řekl pár vět ohledně gólové trefy:

„Užil jsem si to moc, protože jsem na ni nějakou dobu čekal a v hlavě jsem tento moment měl už delší dobu. Takže jsem rád, že to tam konečně padlo. Jedním z mých cílů pro zbytek sezony je určitě se více dostávat na hřiště a postupně se stát členem základní sestavy.“

Tomáš Král

Mladoboleslavský stoper Tomáš Král si v neděli odbyl premiéru v domácí soutěži. I díky jeho velice dobrému výkonu si se svými spoluhráči odvezl cenný bod ze hřiště Viktorie Plzeň za remízu 1:1.

Daniel Fila

Teplice zvádli díky Filovi první zápas po zimní pauze za tři body. Kmenový hráč Slavie se hned dvakrát gólově prosadil, hosté ze Zlína rozvlnili brankovou síť pouze jednou, což znamená, že domácí zvítězili 2:1.

Filip Čihák

Stoper Hradce Králové Filip Čihák se gólově podílel na remíze 2:2 s Bohemians. Jednalo se o vůbec první Filipovu trefu v dresu Hradce Králové.

Jakub Martinec

I přes velkou snahu odešel Jablonec ze zápasu na Slavii poražen. Po krásné kombinaci Dominika Pleštila a Jakuba Martince druhý jmenovaný dokázal míč dostat za brankovou čáru, na body to však nestačilo, Slavia utkání vyhrála 4:3.